BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Laczó  Zoltán Vince
Név: Laczó Zoltán Vince
Születési hely: Győr
Születési dátum: 1964
  Zeneszerző
E-mail: laczoz@gmail.com
Link: www.laczozoltanvince.eoldal.hu/cikkek/biography.html
 
 
Laczó Zoltán Vince 1964. október 25-én született Győrben.

1991-ben jazz-előadóművészi végzettséget szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán, ahol többek között Gonda Jánostól, Berkes Balázstól és Friedrich Károlytól is tanult. 1999-ben pedig megszerezte a fúvószenekari karmester végzettséget is. Zeneszerzés tanulámányait Bogár Istvánnál magánúton végezte. Marosi László növendékeként részt vett Bob Gifford, Ronald Johnson és Jan Magnus-Dahle mesterkurzusain.

1984 és 1988 között a Rock Színház zenekarának, és különféle jazz és rock együtteseknek volt a tagja. A Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Szimfonikus Zenekarának a bőgőse volt. 1991-től 1994-ig megszakításokkal Németországban dolgozott színházi muzsikusként. 1995 óta mutatják be műveit rendszeresen hazai és külföldi együttesek. Természet- és oktatófilmek, valamint tévésorozatok zeneszerzőjeként tevékenykedett 1994 és 1997 között. 2001-ig a Four Fathers énekegyüttes állandó hangszerelője. 7 évig, 1997-től 2004-ig a veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Zeneiskola tanára volt. 2004-től a Magyar Katolikus Rádió zenei szerkesztője és zenei rendezője.

Első szerzői CD lemezét 2014-ben a Magyar Kultúra publikálta Zene húros, fúvós és ütőhangszerekre, valamint emberi hangra címmel. A Magyar Zeneszerzők Egyesületének, a Magyar Jazz Szövetségnek és az Artisjusnak a tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek