BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Draskóczy Lídia
Név: Draskóczy Lídia
Születési hely: Budapest
Hangszer: rebek/brácsa/fidula
Együttes: Corvina Consort
 
A Zurgó együttesben kezdett a moldvai népzenével foglalkozni. Az elmúlt évtizedekben sokat gyűjtött és tanult személyesen a moldvai hegedűsöktől, lekottázta és oktató kiadványokban publikálta Gábor Antal, Fehér Márton, Bogdan Toader és Mandeche Aurel számos dallamát.

Komolyzenész családban nőtt fel, brácsa szakot végzett a Zeneművészeti Főiskolán. Több klasszikus zenekarban brácsázott, valamint a Corvina Consort és később az Igriczek régizenei együttesekben is muzsikált. Jelenleg a Tázló együttes mellett a Mokányos együttesben gyimesi muzsikával, a HolddalaNap zenekarban pedig improvizatív zenével is foglalkozik.

Több mint 10 éven át a Nógrád megyei Terény faluban élt. Keresztény énekeket ír, melyekből két lemez jelent meg a Csak Te kórus (Családi Kórus Terény), Lídia családja és zenész barátai előadásában. 2015-ben három gyermekével Budapestre költözött. Jelenleg Csömörön tanít hegedűt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek