BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Polónyi Ágnes
Név: Polónyi Ágnes
Születési hely: Dunaújváros
Születési dátum: 1976
Hangszer: hárfa
 
1976-ban született Dunaújvárosban. 7 éves korában kezdett zongorázni, három évvel később pedig hárfázni. Diplomáját 2000-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hárfa szakán, Vigh Andrea tanítványaként.

1996-tól 2000-ig a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar szólóhárfása, de közreműködött Magyarország összes jelentős zenekarában. Tagja a kortárs zenét játszó Componensemble együttesnek.

Részt vett Luciano Pavarotti, José Carreras, Placido Domingo koncertjein. Játszott többek között José Curával, Kiri te Kanawával, James Levinnel stb. Külföldi fellépései során járt Tokióban, Libanonban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában és Cipruson.

Aktív résztvevője volt Ion-Ivan Roncea, Milda Agazarjan, Sioned Williams, Lelkes Anna és Aristid von Würtzler mesterkurzusainak. 19 éves korától zenél különböző kortárszenei előadásokon, játszott az UMZE, az Intermoduláció, az EAR Együttes produkcióiban. Évek óta szerepel – szólistaként és kamaramuzsikusként – a Budapesti Tavaszi és Őszi Fesztiválon, a Mini Fesztiválon. Szóló hárfásként 16 éves kora óta koncertezik, több alkalommal szerepelt a Zempléni Művészeti Napokon, a Sziget Fesztiválon, fellépett a Zeneakadémia Nagytermében, a Régi Zeneakadémián, számtalan vidéki és külföldi városban. Több ízben játszott a Magyar Rádió „Fiatal Művészek Pódiuma” sorozatában, több CD–n szerepel szólistaként, kamaramuzsikusként.

1995 óta számtalan közös fellépése volt Oross Veronika fuvolaművésszel Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncerteket adtak egyenes adásban a magyar Rádió különböző műsoraiban, televíziós felvételek készültek játékukról. 2001-ben készítették el első közös CD-jüket „Salade Française” címmel, amelyen XIX. és XX. századi francia zeneszerzők (Godard, Saint-Saëns, Bozza, Obert, Ravel, Fauré) művei hallhatók.

2003-ban megalapították a Pont Kamaraművészeti Stúdiót (tagjai még: Venekei Mariann táncművész, Cakó Ferenc képzőművész, Papp János színművész). Az együttes célja, hogy a XXI. század emberének művészetekkel kapcsolatos igényeit is kielégítse azáltal, hogy az előadásokon a megszokottól eltérően több művészeti ág egyidejű vagy egymás melletti megszólaltatása, látványa és egymásra hatása fokozott művészi élményt nyújtson.

A fuvola-hárfa kettős repertoárján szerepelnek művek Bachtól Mozartig, Debussytől Saint-Saëns-ig, valamint az ebben a felállásban zenei csemegének számító Ravi Shankar és Piazzola szerzeményei, de nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs és a magyar zene népszerűsítésére is.


2005 októberében szólóestje volt a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon. 2005-ben Fischer Annie Előadóművészeti Ösztöndíjat kapott. 2006 óta a Budapesti Fesztiválzenekar művésze, a 2009-es Végh Sándor Verseny egyik győztese.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek