BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szántó Andrea
Név: Szántó Andrea
Születési hely: Berettyóújfalu
Születési dátum: 1972
Hangszer: ének - mezzoszoprán
E-mail: andreaszanto@t-online.de
Link: www.andreaszanto.com
 
Szántó Andrea Berettyóújfaluban született. Énektanulmányait a gyulai Zeneiskolában Csiky Józsefnénél kezte, majd a szegedi Konzervatóriumban Berdál Valéria növendekeként folytatta. Énekművészi diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Andor Éva növendékeként szerezte. Müvészi fejlődésében Komlóssy Erzsébet segítette.
1993-ban megosztott első díjat nyert az első Nemzetközi Barokk Énekversenyt és a Magyar Rádió és Televízió különdíját is neki ítélték. Számos oratórium szólóját énekelte és olyan ismert karmesterekkel dolgozott együtt hangversenyein, mint Vásáry Tamás, Kobayashi Ken-Ichiro és Herbert Boek. 1996-ban készült el első CD felvétele Galuppi: Il Cafe di Campagna (A vidéki kávéház) Fabio Pirona vezényletével (Hungaroton: HCD-31658-59).
1997-ben, tanulmányai befejezése után, a Budapesti Magyar Állami Operaház szerződtette.
1998-ban a németországi Bielefeld Színház szólistája lett, ahol Olga (Anyegin) szerepében debütált, majd olyan szerepek következtek, mint a Carmen, Nicklausse (Hoffmann meséi), Hänsel (Jancsi és Juliska) és Maddalena (Rigoletto).
2000 óta a Nationaltheater Mannheim tagja, ahol nagy sikerrel énekelte Judit szerepét Bartók: A Kékszakállú herceg vára című operában Fischer Ádám vezényletével; ezen kívül a következő szerepekben lépett fel: Charlotte (Werther), Romeo (I Capuleti e i Montecchi), Nicklausse, Hänsel, Octavian (A rózsalovag), Hermia (Szentivánéji álom), Szuzuki (Pillangókisasszony), Annius és Sextus (Titusz kegyelme), Orlofsky herceg (A denevér), Marina (Borisz Godunov) és a Carmen címszerepében.
2003-ban Szántó Andrea a Magyar Állami Operaházban Sextus szerepében, a Bregenzi Ünnepi Játékokon pedig Zeffka szerepében debütált Janaček: Egy eltűnt naplója (az előadásból lemez készült: VMS 144 ORF Janaček: Tagebuch eines Verschollenen / Poulenc: La Voix humaine).
2004-ben Judit szerepét énekelte a Skót Opera új produkciójában, és ugyanezt a szerepet adta elő a Nagoya Szimfonikus Zenekarral Japánban. Ezt követte egy vendégszereplés a Hannoveri Operában Romeo szerepében.
Nagy sikerrel lépett fel Preziosilla (A végzet hatalma) szerepében a Mannheimi 2005/2006 szezon nyitó előadásán; következő szerepei: Cherubino (Figaro házassága), Hänsel, Orlofsky és Verdi Requiemjének mezzoszoprán szólója.
Az évad további kiemelkedő eseményei közé tartozik a Skót Operában májusban és júniusban Bizet: Carmenje, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseménysorozatában, 2006. március 27-én előadásra kerülő Bartók opera Juditja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
J.S. Bach - Balogh Máté - Tornyai Péter - Horváth Balázs: Kunst | Der | Fuge
Nagyterem
10 éves az In Medias Brass
Petsi Vigadó
Pikolós gyöngyszemek │ Kanyó Dávid sorozata - Kaleidoszkóp
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek