Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kanyó Dávid


fuvola, karmester

Születési hely
Születési dátum

 
2003 óta a Budafoki Dohnányi Zenekar művésze.

Rendszeres szólistája, közreműködője számos hazai együttesnek, úgy, mint a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok, a Marcato Ensemble, az EAR Együttes, a Sounds of Babel, a BonBon Matiné sorozat, a Budapest Saxophone Quartet. Mellett gyakran szervez saját koncerteket is.

Művész családban nőtt fel, ahol a képzőművészet ugyanolyan erős hatással volt jelen, mint kezdetektől a zene. Felesége révén a táncművészet is bekapcsolódott az életébe.

Nyolc éves volt, amikor édesapja a tanára lett, később Gyöngyössy Zoltán és Matuz István osztályában tanult. Számos hazai és nemzetközi versenygyőzelme közül kiemelné két kórusgyőzelmét, melyre azért is büszke, mert azóta egykori egyetemista kórustársai a mai hazai kórusélet legjobbjai között vannak. A hangszeres játék mellett karmesterséggel is foglalkozik, így néha e téren is kipróbálhatja és fejlesztheti magát (két nemzetközi karmesterverseny kategóriagyőztese lett). Több ízben dirigálhatta már a Dohnányi Zenekart is.

2023 decemberében az Artisjus Előadóművészi díjat vehette át.