Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Papp Rita


csembaló

Születési hely
Szombathely
Születési dátum
1965

 
Tanulmányait szülővárosában, a Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta. Kitüntetéses diplomáját a zongora szakon Szegedi Anikó növendékeként 1990-ben, csembaló szakon Sebestyén János irányításával 1996-ban szerezte. Emellett diplomát szerzett a Dresdner Akademie für Alte Musik csembaló szakán és a lipcsei Hochschule für Musik und Theater csembaló szakán is.

Részt vett többek között Jacques Ogg, Huguette Dreyfus, Andreas Staier mesterkurzusain. 1995-ben a belgiumi Bruggeben a nemzetközi csembalóversenyen különdíjat nyert. 2000-ben Párizsban a nemzetközi Bach-verseny I. helyezettje és közönségdíjasa.

1983-tól alma máterében, a Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskola korrepetitora volt, majd három évig zongorát is oktatott ott. 1990 óta Kecskeméten él, a Kodály Iskola zongoratanára, korrepetitora, 1996 óta csembalótanára is. Hazai ifjúsági zenei táborok zongora- és csembalótanára, nemzetközi zenei mesterkurzusok és versenyek korrepetitora és tanára: pl. Händel énekverseny (Eger), Soproni Régi Zenei Napok, Régi Zene Műhely (Szombathely). Nemzetközi hírű előadóművészek kamarapartnere (pl. Anneke Boeke, Barthold Kuijken), a pozsonyi Solamente Naturali és a kecskeméti Renaissance Consort tagja, a szombathelyi Capella Savaria rendszeres játékosa, Cd-felvételek közreműködője.