BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szűcs Máté
Név: Szűcs Máté
Hangszer: hegedű/brácsa
 
Szűcs Máté először hegedülni tanult Magyarországon, majd 1996-tól főiskolai éveit brácsásként Belgiumban kezdte meg, ahol két művészdiplomáját kitüntetéssel elvégezte. Pedagógiai diplomáját Debrecenben szerezte meg 2008-ban.

2011 szeptembere óta a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsása. Ezen pozícióját megelőzően 8 éve szólóbrácsásként funkcionált a Flamand Királyi Filharmónikusok Zenekarában, a Bambergi Szimfonikusoknál, a drezdai Staatskapelle-nél, a Hesseni Rádió Szimfónikus Zenekarában és a Brémai Német Kamarafilharmóniában.

Szólistaként olyan zenekarokkal lépett már fel európa- és világszerte, mint a Berlini Filharmónikusok, a Berlini Barokk Szólisták, a Brémai Német Kamarafilharmónia, a Bambergi Szimfónikusok, a Hesseni Rádió Szimfónikus Zenekara, a Konstanzi Délnyugatnémet Filharmónikusok, a Flamand Szimfonikus Zenekar, a Flamand Rádiózenekar, a MÁV Szimfónikusok, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Liège-i Királyi Filharmónikus Zenekar, a mexikói San Luis Potosi-i Szimfónikus Zenekar és a dél-koreai Seongnam-i Filharmónikus Zenekar. 2017 szeptemberében Máté háromszor játszotta el Bartók Béla Brácsavesenyét a Berlini Filhamónikusok kíséretével a Berlini Filharmónia Nagytermében. Ezen felül rendszeresen játszik együtt olyan világhírű szólistákkal, mint Frank Peter Zimmermann, Vadim Repin, Janine Jansen, Baiba Skride és Vladimir Mendelssohn, Baráti Kristóf, Várdai István és Várjon Dénes, valamint olyan hírességekkel, mint Sir Simon Rattle. Mindezeken felül Szűcs Máté rendszeresen készít felvételeket különböző stílusokban és formációkban, melynek köszönhetően ma már több, mint 10 CD-vel rendelkezik.

2006 óta állandó vendégprofesszora a dán „Thy Masterclass“ nyári kamarazenei fesztiválnak. 2007 és 2009 között Saarbrückeni Zeneakadémia tanára volt és azóta rendszeresen ad brácsaórákat a világ minden pontjáról érkező privát növendékeknek. 2014 óra a Berlini Filharmónikusok Karajan Akadémiájának, 2016 óta pedig az ugyancsak berlini ‘Hanns Eisler’ Zeneakadémia brácsatanára. 2016 és 2017 között a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia óraadója volt. Ezen kívül rendszeresen tart mesterkurzusokat világszerte, mint például Japánban, Koreában, az USA-ban, Kanadában, Mexikóban, Angliában, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban és Magyarországon.

2018 szeptemberétől a genfi Zeneakadémia brácsaprofesszora.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Hommage à Kocsis Zoltán | Rácz Zoltán kamaraestje
Zeneakadémia
Bach - Duruflé - Szathmáry
MÜPA
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek