BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Varga István
Születési hely: Makó
Születési dátum: 1960
Hangszer: klarinét
Együttes: Filharmónia Fúvósötös/Budapest Klarinét Együttes / Budapest Clarinet Ensemble
 
Tíz évesen kezdett el zongorázni, tizenkét évesen klarinétozni. A szegedi Zeneművészeti Szakközépiskolában Kraszna László növendéke volt. 1981-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Balassa Györgynél.
1982 és 83 között egy év aspirantúrát végzett Szentpétervárott, Szuhanov Professzornál. 1977-ben a Concertino Prága zenei verseny II. helyezettje, 1980-ban és 1984-ben Markneukirchenben, 1986-ban a Prágai Tavasz versenyinek különdíját nyerte el. Alapító tagja a Budapest Klarinét Együttesnek és az Új Budapest Fúvósötösnek. 1984 ás 1994 között a VI. kerületi Tóth Aladár Zeneiskola tanára. A Magyar Klarinétosok Szövetségének megalakulása óta az Elnökség tagja 1978 óta az ÁHZ, jelenlegi Nemzeti Filharmonikusok szólóklarinétosa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének tanára.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Dohnányi Quartet 3/3. | Beethoven, Schnittke + pravoszláv kórus-tételek
Könyvtár
Találkozások - Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté szerzői estje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek