BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Adamik Gábor
Név: Adamik Gábor
Születési hely: Budapest
Hangszer: tuba
Együttes: Magyar Yamaha Tubakvartett
 
Adamik Gábor 1982-ben nyert felvételt a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba Budapesten. 1986-ban végzett, és még abban az évben megkezdte tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 1991-ben végzett. 1991-től 1997-ig Roger Bobo több mesterkurzusán is részt vett (Hammelburg, Németország; Riva, Olaszország). Tanárai között olyan neves művészek voltak, mint például Gergely Gyula.

Számos hazai és nemzetközi versenyen is részt vett, és ért el jelentős eredményeket (Országos Középiskolai Rézfúvós Verseny, Miskolc - Tuba kategória: 1. díj és a verseny fődíja, 1984 / Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Verseny, Barcs: 1. díj, 1986 - az Akadémia Rézfúvós Kvintett tagjaként / Maurice André Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny, Narbonne Franciaország: 2. díj, 1991 / Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny, Gmünd, Ausztria: 2. díj, 1991).

1986 óta alapító tagja az Akadémia rézfúvós Kvintettnek, 1995 és 2006 között a Brummadza Tuba Kvartettben játszott, 2007-től kezdve pedig a Nehéz Fiúk Tuba Kvartettben (Heavy Brass Guys Tuba Quartet), mindezek mellett pedig a Magyar Állami Operaház zenekarának, valamint a Budapesti Filharmóniai Társaságnak a tubása.


Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
CentriFUGA produkció: Befejezetlen Contrapunctus
FUGA
Lemezajánló
További lemezek