Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kabdebó Noémi


hegedű, brácsa

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1993
Együttes

 
Kabdebó Noémi a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskolában kezdett hegedülni és zenekarban játszani. 2008-ban korcsoportjában I. helyezést ért el a IX. Kodály Zoltán Országos Szolfézsversenyen.

2009-ben váltotta fel a modern hegedűt a barokkal. Kalló Zsolt, Paulik László és Simon Standage mesterkurzusain vett részt, emellett együtteseiben ekkortól kezdve kezdett brácsázni.

Évekig tagja volt a középkori, reneszánsz és barokk zenét játszó Animando Együttesnek, majd a Budapest Bach Consortnak; játszott a Musica Florens Kamarazenekarban, és különböző alkalmi együttesekben miséktől olyan oratorikus projektekig, mint Bach János-passiója vagy Monteverdi Vesprója. Tizenegy évig énekelt kórusban.

2012-ben érettségizett a Fazekas Mihály Gimnáziumban, ezt követően egy évet töltött a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi szakán, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának hallgatója. 2013 óta brácsázik és hegedül a Simplicissimus Kamaraegyüttesben.