BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Vizeli Máté
Név: Vizeli Máté
Születési hely: Pécs
Születési dátum: 1988
Hangszer: hegedű/brácsa
Együttes: Simplicissimus Kamaraegyüttes
 
Zenei érdeklődése már nagyon korán megmutatkozott, hiszen alig 5 évesen kezdett el hegedülni a nagykanizsai Farkas Ferenc Városi Zeneiskolában Plánder Katalinnál, majd Jakobovics Árpádnál. Ebben nagy szerepet játszott az is, hogy édesapja, Vizeli József és nagybátyja, Vizeli Balázs is prímás. 12 évesen véglegesen a zenei – igaz, a családi hagyománnyal ellentétben a komolyzenei – pálya mellett döntött, ennek érdekében egy évig a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában tanult Kertészné Véghelyi Krisztánál. Ekkor kezdte el komolyabban érdekelni a zeneszerzés is.

2003-ban felvételt nyert a szintén budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. Itt hegedű szakon Kertész István, zeneszerzés szakon Kocsár Miklós és Csemiczky Miklós tanítványa volt. 2007-ben érettségizett és felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2010-ben hegedű-előadóművész BA, 2013-ban hegedűművész és hegedűtanári MA diplomát szerzett, szintén Kertész István irányítása alatt.

Az akadémiai évek alatt visszatért az életébe a népzene is, melyet elsősorban a 2007-ben megalakult Góbé zenekar alapító tagjaként művel. 2013-ban felvételt nyert a népi vonós MA szakirányra brácsából, ahol 2015-ben Nagy Zsolt, illetve Árendás Péter tanítványaként diplomázott.

Igaz, nem hivatalosan, de a zeneszerzést is folytatja, állandó jelleggel komponál, főként a komolyzene és a filmzene keretein belül.

2013 szeptembere óta a VI. kerületi Tóth Aladár Zeneiskola hegedűtanára.

Alapító tagja a Simplicissimus Kamaraegyüttesnek, amelyben barokk hegedűn játszik. Fontosnak tartja ugyanis a különböző zenei stílusok – komolyzene, népzene, jazz stb. – közötti kapcsolatok felfedezését és felhasználását. Ars poeticája szerint ezek egyidejű művelése sokkal inkább elősegíti az ember fejlődését, mintsem hogy hátráltatná; mindemellett véleménye szerint a különböző irányzatok nem állnak annyira messze egymástól, mint azt sokan gondolják vagy gondolni szeretnék. Tervezi a doktoriskola (DLA) elvégzését is, amelynek ideje alatt főleg ennek a tárgykörnek a kutatásával, kidolgozásával és a klasszikus hegedűtechnikára való alkalmazásával szeretne foglalkozni.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Zeneszerzés verseny Járdányi Pál születésének 100. évfordulóján
Járdányi Zeneiskola
Zeneterápiás Klub │ Sokszínű zeneterápia: beszélgessünk a képzési programokról!
Könyvtár
mustMEET Composers | Hanspeter Kyburz
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek