Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Lachegyi Anna


viola da gamba

Születési hely
Vác
Születési dátum
Együttes
Weboldal

 
Lachegyi Anna viola da gamba és barokk cselló művész zenei pályáját 5 évesen kezdte csellistaként, régi zene iránti érdeklődését pedig furulyaművész édesapjától kapta, akivel gyermekkora óta zenélnek együtt. A gimnáziumi évei alatt ismerte meg és próbálta ki először a viola da gambát, amely hamar a cselló egyenrangú partnerévé vált zenészi pályáján. Mivel viola da gambát és barokk csellót egyetemi szinten csak külföldön tudott tanulni, 2015-ben felvételizett, és felvételt nyert a Hágai Royal Conservatory-ba. Azóta elmélyítette specializációját a régebbi korok zenéjében, és olyan világhírű művészektől tanulhatott, mint Philippe Pierlot és Mieneke van der Velden.

Viola da gamba és barokk cselló játékosként rendszeresen koncertezik európa szerte olyan együttesekkel, mint a Hespérion XXI, Ricercar Consort, Netherlands Bach Society, Orfeo Zenekar, illetve saját együtteseivel (P.O.N.S. Együttes, Ensemble La Favorita, Cembaless). Zenei munkássága nagy részét a kamarazenélés és consort játék teszi ki, de gyakran lép fel Bach Máté- és János-passiójának gamba szólistájaként is.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2012 Visio Magánkiadás LI1203