Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kéringer Dávid


furulya

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1994
Együttes

 
Zenei tanulmányait a Weiner Leó Zeneiskolában kezdte, furulyát, zongorát és ütőt tanult. Számos zeneiskolai találkozón és versenyen eredményesen szerepelt. A VIII. Országos Czidra László Furulyaversenyen második, a XI. Budapesti Furulyaversenyen első helyezést ért el.

2007-ben kezdett klarinétozni Kohán István növendékeként a Tóth Aladár Zeneiskolában. 2009-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, klarinét és szolfézs-zeneelmélet-kórusvezetés szakra. Tanárai voltak: Gyulai Endre, Horn András, Ugrin Gábor, Szabó Tibor, Kocsis Zoltán. 2012 novemberében a Újvidéken (Novi Sad) a nemzetközi Anton Eberst Klarinétversenyen második, 2013-ban az Országos Klarinétversenyen első díjat kapott.

2013-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klarinét szakos hallgatója. Tanárai: Szatmári Zsolt, Pálfi Csaba, Csalog Gábor, Kovács Béla.

Az egyetemmel párhuzamosan elkezdte klasszikus szaxofon tanulmányait Seleljo Erzsébet növendékeként, szintén a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. A Köles István emlékére először megrendezett országos szaxofonversenyen első helyezést ért el. A 2014-ben debütáló Virtuózok tévéműsornak szaxofonos résztvevője volt, elődöntőig jutott.

2014-től kezdett színházi zenészként dolgozni. Februártól szaxofonos és klarinétos a Nemzeti Színház „Ahogy tetszik” produkciójában. Októbertől az Ódry Színpad „Brémai muzsikusok” és „Karnyóné” című darabjaiban játszik.

Klarinét és szaxofon tanulmányai mellett változatlanul komolyan foglalkozik régizenével is. A Tóth Aladár Zeneiskolában Bánfi Balázsnál, Szilágyi Ákosnál és Bányai Editnél tanult furulyázni. A Simplicissimus együttessel először 2013 decemberében lépett színpadra, azóta rendszeresen szerepel velük, mint blockflötejátékos.