Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Szesztay Dávid


basszusgitár

Születési hely
Születési dátum
Együttes
Weboldal

 
Szesztay Dávid számos zenekarban játszik több különböző hangszeren (zongora, gitár, basszusgitár). A kilencvenes évek végén alakult Kamu zenekar alapító tagja, mellyel rendszeres szereplői voltak a budapesti klubéletnek és számos fesztiválnak, és játszik a hazai jazz-élet több meghatározó alakját is felvonultató Budbudas zenekarban. 2005-ben hozta létre trióját, a Dav triót, 2011-ben a Novaruptát, játszik Rutkai Bori zenekarában, a Specko Jednóban.

Mindemellett színházi előadásokhoz és filmekhez is komponál zenét: számtalan rövid, illetve animációs film és reklám elkészítésében vett részt, 2008-ban zenét írt az első filmes Pater Sparrow: Egy c. filmjéhez, valamint társszerzőként részt vett Fazakas Péter: Para c. filmzenéjének munkálataiban is. Láng Annamária és Nagy Fruzsina, SYD című zenés produkciójában a Dav tagjaival együtt zenélték végig az előadásokat. A Pont Műhely színházi társulat tagjaként a Mu színházban és egyéb színházakban is rendszeres alkotó, fellépő.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2009 Sending Ovations Magánkiadás
2013 Santa Diver NarRator Records