BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Jámbor Janka
Név: Jámbor Janka
Születési dátum: 1988
Hangszer: cselló
Együttes: Weiner Ensemble
 
Jámbor Janka a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Mező László tanítványként szerezte diplomáját, berlinben Wolfgang Boettcher tanítványa volt. A budapesti Zeneakadémiára 14 évesen került be a különleges tehetségek osztályába. Számos verseny, többek között a Concorso Europeo International Cello Competition és a David Popper International Cello Competition díjazottja.

2012 és 2013 között az Európai Ifjúsági Zenekar, 2013 és 2015 között pedig a Gustav Mahler Jugendorchester tagja volt, alkalma volt együtt zenélni többek között Corinne Chapelle-lel, Natacha Kudritskaya-val és Marco Rizzi-vel.

A Deutsche Stiftung Muskleben Hamburg ösztöndíjasaként egy 'aus der Vuillaume Schule' csellón játszik, jelenleg doktori hallgatója a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek és tagja a Weiner Ensemble együttesnek.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
A II. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny gálahangversenye
Zeneakadémia
Női zeneszerzők dalai - A Zeneakadémia énekes hallgatóinak estje
FSZEK Zenei gyűjtemény
Stockhausen90 | Nemzetközi Mesterkurzus Záró Koncertje
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek