Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Asztalos Alfréd


klarinét

Születési hely
Zenta
Születési dátum
1984
Weboldal

 
Asztalos Alfréd viszonylag későn kezdett hangszeren játszani. Hatodik osztályos korában íratták be szülei a zentai zeneiskolába, itt kezdett el klarinétozni. Nagy hatással volt rá tanára, Tarapcsik József Csipe, aki néhány hónap alatt annyira megszerettette vele a hangszert, hogy már ekkor eldöntötte, klarinéttal szeretne foglalkozni a későbbiekben is.

Részt vett a magyarkanizsai Konstantin Stefanović vezette zeneszerzőműhelyen, valamint rendszeres látogatója Mezei Szilárd workshopjainak is. Folyamatosan új dolgokat próbál ki, szeret kísérletezni, improvizálni, nem áll tőle távol a kortárs improvizatív zene és a zeneszerzés sem.

Többször fellépett már a szabadkai Népszínház színpadán is, zenélt a Fekete Péter című operettben, a Mágnás Miskában és a Hippolit, a lakájban is. Zenei narrátorként részt vett a szabadkai Gyermekszínház Csokibaba utazása című produkciójának előadásán, melynek zenéjét egykori tanára, Konstantin Stefanović szerezte. 2020-ban részt vett zsűritagként a középiskolások számára kiírt online Megzenésített Versek Vetélkedőjén.

A zenélés mellett több, mint 15 éve tanít is. A Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola klarinéttanára. Több formációban és szólistaként is fellépett már, tagja volt többek között a Mezei Szilárd Septetnek. Ábrahám Máté csellóssal és Szerda Árpád billentyűssel közösen alapították meg az IO zenekart 2018-ban, melynek azóta is tagja.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2007 Szilárd Mezei Ensemble: Sivatag
(Szilárd Mezei Ensemble: Desert)
Creative Sources Recordings CS115