BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
György Ádám
Név: György Ádám
Születési hely: Pomáz
Születési dátum: 1982
Hangszer: zongora
E-mail: dparma@agpagency.com
Link: www.adamgyorgy.com
Egyéb elérhetőség: AGP Agency Inc. - New York

David Parma
Telefon: +1 646 671 2853
 
György Ádám több mint két évtizede, 1986-ban kezdett el zongorázni. 13 éve járja a világot önálló koncertjeivel, amelyeket rendre a legrangosabb koncerttermekben, teltház előtt ad többek között Svájcban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Lengyelországban, Belgiumban, Kínában, Thaiföldön, Malajziában, Szingapúrban, Indonéziában, Braziliában, az Egyesült Államokban és Magyarországon. Karrierjét már a kezdetektől figyelemmel kíséri a magyar és a nemzetközi médiavilág is, így például a CNN folyamatosan szerepelteti műsoraiban a zongoraművészt.

György Ádámnak - fiatalkora ellenére - már négy lemeze kapható világszerte, amelyeken több saját átirata is hallható. Repertoárjában a zongorairodalom jelentős része szerepel. A nemzetközi szakma is több díjjal ismerte el szakmai munkáját: 1998-ban a Békés-Tarhosi Országos Zongoraversenyről az 1. díjat hozta el; 2000-ben Budapesten elnyerte a Zongorista 2000 Díjat; 2002-ben Bécsben a Bécsi Klasszikusok Díjjal jutalmazták; 2003-ban a San Remói Nemzetközi Zongoraverseny különdíjával tért haza; 2004-ben pedig a Budapesti Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen aratott sikert, ahol az 1. díjat, a Nagydíjat és a Különdíjat is neki ítélte a zsűri. 2006-ban zongoraművész diplomát szerzett a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol doktori tanulmányait is folytatta. 2020-ban Liszt Ferenc-díjban részesült.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Central European String Quartet - II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny
ELMARAD - II. Fuvola Mesterkurzus Dömötör Johannával és Simon Dáviddal
Könyvtár
Bloomsday in Budapest zeneszerzői pályázat 2020
Lemezajánló
További lemezek