BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Séthy Viktor
Név: Séthy Viktor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1968
Hangszer: gitár/dob/zongora
E-mail: bogarka.viktor@gmail.com
Tel.: (+36 30) 644 0739
Link: www.youtube.com/victorsethy
  www.myspace.com/viktorsethy
 
Hat esztendősen kezdett klasszikus zenét tanulni zongorán, tanárai Bartai Ariadne és Flier Edit voltak. Már ebben az időben is foglalkoztatta a jazz, illetve egyéb improvizatív műfajok. Tanulmányait tíz év után Binder Károlynál folytatta, további két esztendeig. A klasszikus játékot egy, a bal könyökét ért baleset miatt nem folytathatta professzionális szinten, ezt azonban nem élte meg tragédiaként, hiszen ekkor már megérlelődött benne az elhatározás, hogy leginkább jazzt és a saját zenéit játssza.

1984-ben felvételt nyert a Berklee Collage of Musicra egy improvizált szóló zongora koncert és néhány Gadó Gábor gitárossal közösen készített duó felvétel nyomán. Ekkor azonban még nem állt módjában Bostonba utazni. Egy barátja felvállalta menedzselését, ennek köszönhetően bejárta szinte egész Európát, zömében szintén improvizált szóló koncerteket adva, de fellépett Varsóban a Dave Holland Quintet tagjaival, illetve Münchenben Lee Konitzzal is.

1988-ban New Yorkba utazott, ahol azonban még az év novemberében az utcára került. A telet egy magyar származású gitárosnál, Zsolt Paul Golenyánál töltötte, akivel 1989-ben megalakították a P.G.Q.-t Bob Magnuson szaxofonossal és Charlie Molins dobossal. Időközben felvette tagjai közé a Rockland County Jazz and Blues Society.

1993 elején végleg hazaköltözött. Azóta inkább képzőművészként lett ismert (pl.”Független Magyar Szalon” tagság), bár inkább vallja magát zenésznek. Leginkább improvizált szóló koncerteket ad zongorán, orgonán vagy gitáron.

Időközben több könyvet is írt, zenét is tanít. 1998 óta képzőművész feleségével együtt Kerepesen él. Jelenleg 13. CD-je utómunkálataival van elfoglalva és kisjátékfilm forgatókönyveket ír.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Orgonaműírás - Orgonák Éjszakája 2022
RÉZ(k)ARCOK - Kortárs művek szólóharsonára | Sztán Attila és Kalmár Zoltán koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek