BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Metz István
Név: Metz István
Születési hely: Marosvásárhely (Tirgu Mures - Ro)
Hangszer: cselló
 
Gordonkaművész, Erdélyben (Marosvásárhely) született. Tanulmányait Kolozsváron kezdte, majd Bukarestben folytatta. 1968-ban Hollandiában telepedett le, nyolc évvel később megalapította az Orlando Vonósnégyest, mellyel az alapítás évében (1976) Rómában megnyerte az Olasz Rádió versenyét. A vonósnégyes Haydn- és Mozart-felvételeivel nemzetközi díjat nyert (Grand Prix du Disque).

Metz alapította meg az Orlando Kamarazenei Fesztivált, melyre több kortárs szerzőtől is rendelt darabot (pl. Szőllősy András, Alfred Schnittke). 2000-ben feloszlott a vonósnégyes. Ken Hakii hegedűssel és Hiromi Kikuchi brácsással triót alapított, mellyel elsősorban kortárs szerzők műveit szólaltatják meg.

Az Orlando Fesztivál megalapításának 20. évfordulóján a holland királynő az Oranje Nassau Lovagrend Tisztjévé nevezte ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Hommage à Kocsis Zoltán | Rácz Zoltán kamaraestje
Zeneakadémia
Bach - Duruflé - Szathmáry
MÜPA
Lemezajánló
További lemezek