BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Komlósi Ildikó
Név: Komlósi Ildikó
Születési hely: Békésszentandrás
Hangszer: ének - alt
 
Komlósi Ildikó mezzoszoprán Békésszentandráson született. Diplomáját 1984-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd Londonban, illetve a milánói Scala ösztöndíjasaként képezte magát tovább.

Ugyanebben az évben szerződtette az Operaház is. 1986-ban Philadelphiában a Pavarotti-énekverseny győztese lett, majd Verdi Requiemjében debütált Pavarotti mellett Lorin Maazel vezényletével. A versenygyőzelmek után előbb Bécsben és Frankfurtban, majd 1990-től a Milánói Scálában aratott emlékezetes sikereket. A ’90-es években többször fellépet a Távol-Keleten, majd Észak-Amerikában, a New York-i Metropolitanben 1998-ban debütált.

Egyetlen társulatnak sem tagja, de több operaházzal folyamatos munkakapcsolatban áll, így a londoni Covent Gardennel, a drezdai Semperoperrel, a veronai Arénával, a Milánói Scálával ill. a New York-i Metropolitannel. 2006-ban Jose Cura mellett elnyerte a Veronai Aréna nemzetközi díját, 2016-ban Kossuth-díjat kapott. Számos CD-je és DVD-je jelent meg.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Klasszikus Puzzle - Szabdi 40 / 3.
Óbudai Társaskör
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek