BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Harazdy Miklós
Név: Harazdy Miklós
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1959
Hangszer: zongora/karmester
 
Harazdy Miklós 1959-ben született Budapesten. 1977-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium zongora szakán Budapesten. Még ugyanebben az évben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakára, ahol Falvai Sándor és Rados Ferenc voltak a tanárai. 1983-ban diplomázott le.

Már tanulmányai alatt is (1981-1991, majd 1999-2001) a Zeneakadémia Ének Tanszékének korrepetitoraként dolgozott. 1985 óta rendszeres kísérője hazai és külföldi hangversenyeken olyan énekeseknek, mint Rost Andrea, Polgár László, Miklósa Erika, Simándy József, Andor Éva, Sass Szilvia. Fellépett Európa több országában, Oroszországban, az Egyesült Államokban és Japánban is. 1999 óta korrepetítor a Magyar Állami Operaházban, jelenleg főkorrepetitor. Repertoárja a barokktól kezdve napjaink kortárs zenéjéig terjed.

2005 óta minden évben korrepetitor Sass Szilvia Rómában megrendezett mesterkurzusán. 2010 óta a Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének professzora. 2013 óta a Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszék Zongorakísérő-Korrepetitor Tanszéki Csoportjának szakirány-felelőse.

Rendszeres vendége olyan nemzetközi énekversenyeknek, mint az International Singing Contest Francisco Viñas, Barcelona, Belvedere Singing Competition, Bécs, International Maria Callas Grand Prix, Athén, Mirjam Helin International Singing Competition, Helsinki.

2015-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével (polgári tagozat), 2021-ben pedig Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 | Ligeti Gitár Projekt - Concert Lecture
Könyvtár
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek