BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Létay Kiss Gabriella
Név: Létay Kiss Gabriella
Hangszer: ének - mezzoszoprán
 
Budapesten 1993-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola énekművész szakára, ahol 1999-ben egyetemi kitüntetéssel diplomázott Keönch Boldizsár irányítása alatt.

2000-ben megnyerte a Magyar Rádió énekversenyének I. díját. A 2001/ 2002-es évadtól az Operaház magánénekesnője, ahol Gounod Rómeó és Júlia című operájában Stephano szerepében debütált. Koncerteket adott a Magyar Rádió Márványtermében, Bergamoban, Meranoban, Veronában, Riminiben, Montrealban, Dubaiban, Abu Dhabiban. Több nagy énekművésztől tanult, Pászthy Júlia, Brigitte Fassbaender, Sass Sylvia, Bende Zsolt, Hamari Júlia, Anna Reynolds és Renata Scotto mesterkurzusain bővíthette tudását. 2001 és 2003 között az Operastúdió hallgatója.

Lírai mezzoszopránként kezdte pályáját. Énekelte a Hamupipőke (Rossini) címszerepét, A sevillai borbélyból Rosinát és a Figaro házasságából Cherubinót. 2005-ben fachot váltott és szopránként Puccini Turandotjában Liú szerepében mutatkozott be.

2006-ban, Cesar Franck összes dala címmel jelent meg első, világpremier felvételeket is tartalmazó önálló lemeze a Hungaroton gondozásában. Közreműködött a Liszt Ferenc összes dalát közreadó CD-felvételen is.

2019-ben átvehette a Liszt Ferenc-díjat.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 | Ligeti Gitár Projekt - Concert Lecture
Könyvtár
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek