BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Nagy Ervin
Születési hely: Győr
Születési dátum: 1964
Hangszer: zongora
Együttes: Hoffmann Piano Trio
 
Zenei tanulmányait Győrben kezdte Nagy Gábornál (zongora) és Draskóczky Lászlónál (zeneszerzés). Konzervatóriumi évei alatt részt vett a békéstarhosi országos zongoraversenyen, ahol korcsoportjában I. helyezett lett. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott Nádor György és Kurtág György növendékeként. 1988-ban részt vett Viktor Merzsanov a Szovjetunió-beli, illetve Vásáry Tamás olaszországi mesterkurzusán, valamint Dimitrij Baskirov és Andre Watts kurzusain. 1989-ben harmadik díjat nyert a portoi nemzetközi zongoraversenyen. A következő évtől hároméves Van Cliburn-Liszt Ösztöndíjjal tanult tovább a Texas Christian University-n. 1990-ben megnyerte a Hemphill Wells Sorrantin Nemzetközi Zenei Versenyt, majd 1991-ben az Oklahoma Szimfonikus Zenei Nemzetközi Versenyt, valamint London Előadói Díjjal jutalmazták a Joanna Hodges Nemzetközi Zongoraversenyen Kaliforniában. 1992-ben harmadik lett az Ima Hogg Nemzeti Versenyen.
Fellépett már szerte Európában, az Egyesült Államokban és Japánban. Olyan zenekarokkal lépett fel, mint az Academy of London Chamber Orchestra, a Mozarteum Orchestra of Salzburg, és a Fort Worth Symphony.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Kurtág György: `Csendes sorok` Dobszay Lászlóról - Mizsei Zoltán filmje
BMC
Lemezajánló
További lemezek