BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Deák András
Név: Deák András
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1960
Hangszer: karmester/karnagy
E-mail: deandras@axelero.hu
Tel.: +36 (23) 335-194
 
Hangszeres tanulmányait 8 éves korában kezdte. A budapesti konzervatóriumban zongora és zeneszerzés szakon tanult, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte diplomáit: 1983-ban kórusvezetőit, 1986-ban pedig karmesterit. Főiskolai évei alatt - ahol mesterei Erdei Péter, Kórodi András, Lukács Ervin és Ligeti András voltak - több mesterkurzuson is tovább képezte magát, többek között Franco Ferrara, Eötvös Péter, Joó Árpád irányításával. Még főiskolásként, mint asszisztens karnagy dolgozott a Jeunesse Musicalesnél és az Akadémiai Kórustársaságnál. 1985-től hat éven keresztül vezette a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekart, amely ez idő alatt Nógrád megye meghatározó fél-professzionális zenei együttese lett. A zenekarral egy országos verseny megnyerését követően 1987-ben Finnországban, 1988-ban Csehszlovákiában vendégszerepeltek.
1991-ben pályázat elnyerésével került a BM Duna Szimfonikus Zenekar élére, melynek az óta is vezetőkarmestere. 1995-ben a Magyar Televízió 8. Nemzetközi karmesterversenyén döntős lett. 1995-től az Interoperett karmestereként került szoros kapcsolatba az operett műfajával, azóta rendszeresen dirigál opera- és operett gála előadásokat itthon és külföldön. 1993-óta teljes operett illetve szimfonikus zenekari hangversenyekkel rendszeresen vendégszerepel pl. Németországban, Ausztriában, Spanyolországban. 2001 óta visszatérő vendégkarmester Kanadában, az USA-ban és Izraelben is. Dirigálta már többek között a Calgary Filharmonikus, a Florida Filharmonikus és Szimfonikus, a Vancouver Szimfonikus, a Sarasota Szimfonikus, a Victoria Szimfonikus, Baltimore Szimfonikus és az Israel Kibbutz Zenekart is.
Számos rádiókoncert közvetítést és televízió felvételt követően a BM Duna Szimfonikus Zenekarral 1997-ben készült el a "Duna Koncert" című cd, melynek zenei anyagát az 1994-óta a mai napig is évente több mint negyven alkalommal játszott hasonló című koncert sorozat zenei anyagából állítottak össze. A Budapesti Strauss Zenekarral 1999-ben egy francia kiadású cd készült (Valses de Vienne) melyet 2000-ben és 2001-ben egy-egy spanyol kiadású élőkoncert cd követett. Repertoárja igen széles, a szimfonikus művek mellett felöleli az opera de főként az operett irodalom legjavát.
2004-ben nemzetközileg is elismert művészi munkásságáért a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Deák András aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek