BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kállay Katalin
Név: Kállay Katalin
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1979
Hangszer: brácsa/blockflöte
Együttes: Musica Profana/Excanto Együttes (Excanto Ensemble)/Sebastian Consort/Rosella
 
Számos régizene együttesben játszik (Rosella, Tercina, Marquise, Excanto, Musica Profana, Savaria Barokk Zenekar), emellett a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola, a Ward Mária Zeneművészeti Szakközépiskola és a Győri Reneszánsz és Barokk Hét hangszeres kurzusának kamarazene–és blockflötetanára.

A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult brácsát Papp Sándornál és blockflötét Czidra Lászlónál, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi tanszakán és a Szegedi Tudományegyetem régizene-blockflöte szakán folytatta tanulmányait, ahol tanára Lőrincz László volt. A historikus előadásmóddal kapcsolatos ismereteit Peter Holtslag, Prehoffer Gábor és Anneke Boeke mesterkurzusain mélyítette el.

Koncertezett itthon és külföldön, fellépett számos európai és hazai fesztiválon. Olyan muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Czidra László, Németh Pál, Vashegyi György, Vásáry Tamás, Philip Pickett, Penelope Rapson (Fiori Musicali, England), Gwendolyn Toth (Artek, New York), Peter Zajíček (Musica Aeterna, Pozsony).

Tanított a Budapesti Kortárstánc Főiskolán, és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek