Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kállay Katalin


brácsa, blockflöte

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1979
Együttes

 
Számos régizene együttesben játszik (Rosella, Tercina, Marquise, Excanto, Musica Profana, Savaria Barokk Zenekar), emellett a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola, a Ward Mária Zeneművészeti Szakközépiskola és a Győri Reneszánsz és Barokk Hét hangszeres kurzusának kamarazene–és blockflötetanára.

A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult brácsát Papp Sándornál és blockflötét Czidra Lászlónál, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi tanszakán és a Szegedi Tudományegyetem régizene-blockflöte szakán folytatta tanulmányait, ahol tanára Lőrincz László volt. A historikus előadásmóddal kapcsolatos ismereteit Peter Holtslag, Prehoffer Gábor és Anneke Boeke mesterkurzusain mélyítette el.

Koncertezett itthon és külföldön, fellépett számos európai és hazai fesztiválon. Olyan muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Czidra László, Németh Pál, Vashegyi György, Vásáry Tamás, Philip Pickett, Penelope Rapson (Fiori Musicali, England), Gwendolyn Toth (Artek, New York), Peter Zajíček (Musica Aeterna, Pozsony).

Tanított a Budapesti Kortárstánc Főiskolán, és a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2009 Antico e moderno Harmónia Produkció HCD419