BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Teleki Miklós
Név: Teleki Miklós
Születési dátum: 1970
Hangszer: orgona
Link: www.telekimiklos.hu
 
Orgonaművész, 1970-ben született. 1989-től Lehotka Gábor tanítványa volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, diplomáját 1995-ben szerezte meg. 1993-ban részt vett Virágh András mesterkurzusán Assisiben, ugyanebben az évben elnyerte a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaverseny különdíját. 1996-ban a Douwe Egberts Alapítvány díjazottja.

2000-ben Fischer Annie ösztöndíjas volt, 2000 és 2001 nyarán a Siófoki Nemzetközi Orgona Mesterkurzus tanára. 2001-től a Tinódi Lantos Sebestyén Református Művészeti Alapiskola igazgatója és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Mesteriskolájának hallgatója.

2002-ben és 2003-ban részt vett David Titterington (London) mesterkurzusán. 2007-től a Székesfehérvári Zeneiskola és Zenei Szakiskola orgonatanára. 2009-2010-ben 3 turnén összesen 24 koncerten lépett fel Sass Sylvia operaénekesnővel közösen.

Sikeres hangversenyeket adott Magyarországon, Finnországban, Romániában, Ausztriában, Szlovákiában, Szerbiában, Olaszországban, Hollandiában, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban és az Egyesült Államokban. Több rádió- és televíziófelvétele készült Magyarországon és külföldön (pl. Kanada, Hollandia, Ausztria). Számos magyar szerző művének ősbemutatója fűződik a nevéhez.


Díjak:
2006 Artisjus-díj

Teleki Miklós aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
Budapesti Vonósok: Szerenádok, vonósok és rézfúvósok
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek