BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Budapesti moziestek | Kis Hajni: Külön falka
2021
december
15
BMC
Könyvtár

2021. december 15. 19:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8."Moziest" sorozatunkban olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk decemberi állomásán egy egészen friss, néhány hete bemutatott alkotást, a Külön falkát vetítjük. Vendégünk lesz a film rendezője, Kis Hajni.


KÜLÖN FALKA

magyar-szlovák filmdráma, 2021, 98 perc


rendező: Kis Hajni

forgatókönyvíró: Kis Hajni, Szántó Fanni

operatőr: Nyoszoli Ákos

vágó: Gorácz Vanda

producer: Berkes Júlia

executive producer: Petrányi Viktória

zeneszerző: Borsos Oleg


szereplők: Dietz Gusztáv, Horváth Zorka, Andai Kati, Derzsi Réka, Galkó Balázs, Haffner Anikó, Honti György, Hrisztov Toma, Nádasdi Péter, Pikali Gerda, Spolarics Andrea, Füsti Molnár Éva, Reitter Zsolt


A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit.

Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

Kis Hajni rendező első, részben személyes élményein alapuló nagyjátékfilmje a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.

A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.


Vendég: Kis Hajni, rendező

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A járványhelyzet miatt szükséges elővigyázatosságból a vetítésre maximum 60 jelentkezőt tudunk fogadni.

Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu e-mail címen, 2021. december 15-én 12 óráig lehet.


Info:
bmc.hu

[vl]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
A barokk csellóirodalom gyöngyszemei
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek