BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
UMZF 2020
2020
október
10-11
Budapest
BMC-Müpa
2020. október 10-11.
Budapest Music Center - MüpaHetedik alkalommal hirdeti meg az UMZF – Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyt a Budapest Music Center és a Müpa. A verseny 2020-ban Bartók Béla géniuszának adózik, és elsődleges célja, hogy új magyar zenedarabok megalkotását ösztönözze és támogassa. A pályázatra két kategóriában lehet nevezni: nagyzenekari, illetve kamaregyüttesre írt művekkel, melyekről rangos zsűritagok, köztük Eötvös Péter döntenek. A döntőbe jutott alkotások októberben, a CAFé Budapest keretében kerülnek bemutatásra a BMC-ben és a Müpában.

A nagyzenekari kategóriában – Bartók Béla halálának 75. évfordulója előtt tisztelegve – a zsűri olyan pályamunkákat vár, amelyekben szerepel Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára I. tételének fúgatémája, vagy a pályamunkát ez a fúgatéma ihlette. A kamaradarabokkal szemben elvárás, hogy trombita szólistát szerepeltessenek.

A pályázaton minden, 50. életévét még be nem töltött magyar zeneszerző indulhat. A jelentkezési határidő 2020. augusztus 15. éjfél. A döntőbe került kamaradarabokat az UMZE Kamaraegyüttes mutatja be 2020. október 10-én, a BMC Koncerttermében, Tihanyi László vezényletével és Pálfalvi Tamás trombitaművész közreműködésével. A díjazott nagyzenekari művek 2020. október 11-én a Müpa Fesztivál Színházában csendülnek fel, ahol az MR Szimfonikusokat Vajda Gergely vezényli.

Az UMZF 2020 zeneszerzőverseny az EMMI támogatásával valósul meg.

A versenykiírás szövege (pdf)

Jelentkezés (google docs)              

[m]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
UMZF 2020
BMC-Müpa
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Zárókoncert - Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusa
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek