BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
ELMARAD - II. Fuvola Mesterkurzus Dömötör Johannával és Simon Dáviddal
2020
április
25-26
BMC
Könyvtár
2020. április 25-26.
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.


2020. április 25-én és 26-án második alkalommal kerül megrendezésre Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusa. A két fiatal művész amellett, hogy generációjuk kiemelkedő fuvolajátékosa, oktatóként is komoly tapasztalatokra tett szert: Johanna a linzi Anton Bruckner Egyetem professzoraként, Dávid pedig  a dél-koreai Kangnam University tanáraként segíti a fiatalok fejlődését.

A kurzusra egyaránt várják aktív és passzív zeneművészeti, szakközépiskolás és főiskolás hallgatók jelentkezését.


A kurzus anyaga:


szabadon választott előadási darabok, versenyművek, próbajáték állások


Részvételi díj:

aktív
hallgatóknak: 15.000 Ft

passzív hallgatóknak: 2 napra: 5.000 Ft
                                1 napra: 3.000 Ft

A kurzus díja az aktív résztvevőknek magában foglal egy-egy fuvolaórát a két művésztanárral, illetve szereplési lehetőséget a kurzus zárókoncertjén.


Jelentkezési határidő:

2020. április 11. szombat


Jelentkezés módja:


a flutemasterclass.budapest@gmail.com e-mail címen.

Jelentkezéskor kérik megadni a jelentkező nevét, telefonszámát, e-mail címét, a választott mű címét, valamint a jelentkezés formáját (aktív/passzív).


További információ:


www.facebook.com/fluteforumhungaryDömötör Johanna 2012 óta a linzi Anton Bruckner Egyetem professzora. Tanulmányait 2002-2003-ban Csetényi Gyula tanítványaként a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, 2003-2006-ban Jean-Claude Gérard növendékeként Stuttgartban, 2006-2009-ben Andrea Lieberknecht irányí- tásával Hannoverben, 2009-2012-ben Davide Formisano szólista osztályában ismét Stuttgartban végezte.

2009-ben a Temesváron megrendezett nemzetközi fuvolaversenyen a döntőbe jutott és ott különdíjat kapott, 2012-ben a szingapúri nemzetközi fuvolaversenyenen elnyerte az első díjat. Szintén első helyezést ért el az olaszországi Ro- veretóban megrendezett Mozart versenyen.

Szólistaként fellépett - többek között - a Japán Filharmonikus Zenekarral, a Stuttgarti Kamarazenekarral, a Festival Strings Lucerne együttessel, a Budapesti Fesztiválzenekarral és a Helsinki Filharmonikus Zenekarral. Vendégjátékosként koncertezett a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a WDR-rel, az SWR-rel és a milánói Scala Zenekarával. 2010-től 2012-ig a Bázeli Szimfonikus Zenekaer szólófuvolistája volt. Pályafutása során olyan kiváló karmesterekkel dolgozott mint Zubin Mehta, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Daniel Harding, Kurt Masur, Lorin Maazel, Kristian Järvi és Daniel Barenboim.

2009 óta művészeti vezetője a "Dömötör Johanna és barátai" elnevezésű koncertsorozatnak, melyet a festői szépségű Boden-tó környékén évente rendeznek meg, világszerte elismert művészek közreműködésével.Simon Dávid 1984-ben született Gyöngyösön. Tanulmányait a budapesti Bartók Béla Konzervatórium, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem után a müncheni Hochschule für Musik und Theater mesterképzőjén végezte, a Bajor Állam ösztöndíjasaként. A müncheni Főiskolán Michael Schmidt-Casdorff osztályában egy évig barokk fuvolázni is tanult.

1996 óta több országos és nemzetközi verseny díjazottja. 2011 nyarán a viggiano-i (Olaszország) nemzetközi "De Lorenzo" fuvolaverseny második helyezettje. A zeneszerzőként is tevékeny művész első darabjával elnyerte a 2002-es Bartók Béla Zeneszerzés Verseny különdíját. 2007-ben megkapta a "Gyöngyösi fiatalok a művészetekért" kitüntetést. 2008-tól a Yehudi Menuhin Live Music Now támogatottja. 2014-ben elnyerte az Állami Fischer Annie Ösztöndíjat.

2009-től 2012-ig az augsburgi Egyetem Zenepedagógiai Tanszékének fuvolatanára. 2010-ben a Müncheni Szimfonikusok és a Müncheni Rádiózenekar akadémistája, 2011-ben a Passaui Opera fuvolistája lett. 2013-óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fuvolaművésze.

2018 márciusa óta a dél-koreai Kangnam University fuvola professzora.


[kr]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Central European String Quartet - II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny
ELMARAD - II. Fuvola Mesterkurzus Dömötör Johannával és Simon Dáviddal
Könyvtár
Bloomsday in Budapest zeneszerzői pályázat 2020
Lemezajánló
További lemezek