BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Zeneterápiás Klub │ Zeneterápia krízisközelben
2020
március
26
BMC
Könyvtár
2020. március 26. 19:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.


Krízisközelben

Hétköznapi értelemben a krízis egy átmenet, egy változás. Klinikai értelemben gyakran az élet végességével vagy sérülékenységével való találkozás, szembenézés. Az orvosi team feladata ilyenkor a küzdelem az életért. Ennek sikere függ a paciens együttműködési képességétől, jövőképétől, az orvosi beavatkozásokkal járó kellemetlenségek elviseléséhez szükséges állóképességétől.

A klinikumban sok területen találkozunk szerzett vagy veleszületett állapot, betegség, trauma vagy akár a születés körül kialakuló életveszélyes helyzettel. Ilyenkor az orvosi intervenciók célja, hogy a kliens a válság akut szakaszát túlélje és legyen lehetősége testi-lelki állapotának stabilizálására.

A zeneterápiás krízisintervenció keretei eltérnek a pszichoterápiás vagy neurológiai szemléletű ellátásban megszokott protokolloktól. A zeneterápia ilyenkor szükségszerűen rövid időtartamú, a jelen és jövőre fókuszálás jellemzi, bárhol végezhető. A megszokott terápiás kereteket és tereket sokszor fel kell rúgni az eredményes segítés érdekében.

A 2020. március 26-ai Zeneterápiás klub meghívott vendégei olyan szakemberek, akik munkájuk során klinikai, intenzív ellátó egységek teamtagjaként zeneterápiás és más non-verbális technikákkal segítik a betegeket.

A Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is.

A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!


A Zeneterápiás Klub házigazdái:

Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:Info:
bmc.hu 

[vl]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Central European String Quartet - II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny
Bloomsday in Budapest zeneszerzői pályázat 2020
Hangszerek éve V. | Billentyűsök - Lakatos György ifjúsági sorozata
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek