BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
TELT HÁZ - Budapesti moziestek | Valan - Az angyalok völgye
2020
február
18
BMC
Könyvtár
2020. február 18. 19:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.


A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk "Moziest" sorozatunkat! A szeptembertől induló új évadban is olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek majd a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk februári állomásán Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a skandináv bűnügyi történetek nyomán haladó Valan - Az angyalok völgye című thrillert vetítjük. Vendégünk lesz a rendező, valamint Márkos Albert, a film zenéjének szerzője is.


VALAN - AZ ANGYALOK VÖLGYE


magyar krimi-dráma, 2019, 97 perc

Írta és rendezte: Bagota Béla

Operatőr: Garas Dániel

Vágó: Szalai Károly

Zene: Márkos Albert

Producer: Kántor László

Szereplők:

Krisztik Csaba, Hatházi András, Mátray László, Nyakó Júlia, Pál Emőke, Tollas Gábor

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban.

Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonjaival is...A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.


Vendég:

Bagota Béla - rendező

Márkos Albert - zeneszerző


A film megtekintését 16 éven aluliaknak nem ajánljuk!
A programra a belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség (100 fő) miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu e-mail címen, 2020. február 18-án 12 óráig lehet.


További információ:

https://bmc.hu[kr]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Central European String Quartet - II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny
Bloomsday in Budapest zeneszerzői pályázat 2020
Hangszerek éve V. | Billentyűsök - Lakatos György ifjúsági sorozata
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek