BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Budapesti moziestek | Szász Attila: Apró mesék
2019
december
11
BMC
Könyvtár
2019. december 11. 19:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.     

    
A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk "Moziest" sorozatunkat! A szeptembertől induló új évadban is olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek majd a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk decemberi állomásán Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró idén bemutatott alkotását, az Apró meséket vetítjük. Vendégünk lesz a film rendezője, Szász Attila.


APRÓ MESÉK

magyar filmdráma, 2019, 112 perc

rendező: Szász Attila

forgatókönyvíró: Köbli Norbert

operatőr: Nagy András

vágó: Hargittai László

zene: Pacsay Attila, Parádi Gergely

producer: Köves Ábel, Lajos Tamás

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Tóth Bercel, Gyabronka József, Egyed Attila, Tamási Zoltán, Dékány Barnabás, Bakos Éva, Kiss Diána Magdolna, Orosz Ákos, Krisztik Csaba

A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.


A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.


Vendég:

Parádi Gergely - zeneszerző


A programra a belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség (100 fő) miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2019. december 11-én 12 óráig lehet.


További információ:


https://bmc.hu

[kr]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Dohnányi Quartet 3/3. | Beethoven, Schnittke + pravoszláv kórus-tételek
Könyvtár
Találkozások - Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté szerzői estje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek