BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Zeneterápiás Klub │ Sokszínű zeneterápia: beszélgessünk a képzési programokról!
2019
november
28
BMC
Könyvtár
2019. november 28. 19:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.Művészettel sokféle módon lehet segíteni. Ebben a sokszínű közegben találjuk meg a különböző zenei módszerekkel dolgozó szakembereket is. A művészetterápiában - a zeneterápiában is - mind művészeti, mind terápiás tekintetben változatos kompetenciák jellemzik a terület szakembereit. A nonverbális terápiák, a módszerspecifikus pszichoterápiák és a szocioterápia területei közt a pszichoterápiás diskurzusban találkozhatunk a művészetterápia fogalmával, de használja a szociális terület, a gyógypedagógia, sőt az általános pedagógiai is ezt a fogalmat, ami a spirituális gondolkodásban is megjelenik. A „változatos kompetenciák" és a különböző szakterületekbe való beágyazódás mentén egyre több intézmény vállalkozik ma arra, hogy művészetterapeutákat, zeneterapeutákat képezzen.

A Zeneterápiás Klub novemberi találkozóján előadó vendégünk Kiss Virág Phd, művészeti facilitátor, rajztanár és művészetterapeuta lesz. Virág a pécsi művészetterapeuta képzést végezte, az ELTE, a MOME, az Eszterházy Károly Egyetem és a Károli Gáspár Egyetem oktatója. Gyakorlati és elméleti szinten is foglalkozik a művészetterápiás és művészetalapú, illetve művészeti facilitációs módszerek sokszínűségének feltérképezésével, leírásával és rendszerezésével, módszertani jellemzésével. Előadása vitaindító is egyben.

Kiss Virág egyik beszélgetőpartnere Dr. Kanizsai Melinda, zeneterapeuta, művészetterapeuta, orvos, zongoratanár-kamaraművész, a PTE Művészetterápia képzésén belül a Zeneterápia szakirány oktatója, aki 10 éve dolgozik zeneterapeutaként, műveszet-terapeutaként felnőtt és gyermekpszichiátrián. A vita másik résztvevője Varga Ágnes PhDs, gyakorló zeneterapeuta, gyógypedagógus, ELTE-BGGYK tanársegéd, a zeneterápiás vonatkozású tárgyak szakfelelőse, az MZE nemzetközi referense, az EMTC vezetőségi tagja.

Az ELTE és a PTE zeneterápiás képzéseinek kapcsán a pódiumbeszélgetés keretében a meghívott vendégek körbejárják, hogy a zeneterápiás képzések programja mögött milyen szakmai elképzelések, megfontolások vannak, melyek a legfontosabb hasonlóságok és különbségek a képzési programok között, milyen hatása, jelentősége van a képzést befogadó intézményeknek a zeneterápiás képzés curriculumára, milyen kompetenciák jellemzik a különböző képzéseken végzett szakembereket.

A Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is.
 
A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái:
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra

 
 
A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:


 
Info:
bmc.hu


[vl]
 
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Zárókoncert - Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusa
Könyvtár
Új időpontban: II. Fuvola Mesterkurzus Dömötör Johannával és Simon Dáviddal
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek