BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Budapesti moziestek | Mészáros Márta: Örökbefogadás
2019
szeptember
11
BMC
Könyvtár
2019. szeptember 11. 19:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.


A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk "Moziest" sorozatunkat! A szeptembertől induló új évadban is olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek majd a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk szeptemberi állomásán Mészáros Márta Arany Medve-díjas alkotását, az Örökbefogadást vetítjük, vendégünk lesz a film zeneszerzője, Kovács György.


ÖRÖKBEFOGADÁS


magyar filmdráma, 1975, 83 perc


Rendező:


Mészáros Márta


Forgatókönyv:


Hernádi Gyula, Mészáros Márta, Grunwalsky Ferenc


Operatőr:


Koltai Lajos, Mészáros Márta


Vágó:


Kármentő Éva


Zene:


Kovács György


Szereplők:


Berek Kati, Fried Péter, Vígh Gyöngyvér, Szabó László, Perlaky Árpád


Az Örökbefogadás főszereplője, Kata (Berek Kati) vidéki, özvegy munkásasszony, aki a negyvenes éveinek az elején jár. Mindenáron tartozni szeretne valakihez, és mivel más választása nincs, nős szeretőjétől, Jóskától (Szabó László) szeretne gyereket. Bár Kata minden felelősséget vállal, a férfi nem akar bonyodalmat. Egy nap bekopog hozzá a közeli nevelőintézetből megszökött fiatalkorú Anna (Vígh Gyöngyvér), szobát keres, ahol a fiújával találkozhatna. Kata összebarátkozik az öntörvényű lánnyal, és segít neki megszerezni az engedélyt ahhoz, hogy összeházasodhasson a barátjával. Az Annával való találkozás neki is bátorítást ad meghozni a döntést, hogy örökbe fogadjon egy csecsemőt, és életét a másoktól való függőségek nélkül rendezze be...


A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.


Vendég:


Kovács György - zeneszerző, hangmérnök


A programra a belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség (100 fő) miatt regisztrációhoz kötött. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu e-mail címen, 2019. szeptember 11-én 12 óráig lehet.


További információ:

https://bmc.hu[kr]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Felhívás zeneszerzőknek - Új művek Glissotarra
Online
HoME - House. Music. Europe. FELHÍVÁS művészeknek
Ausztria, Magyarország, Szerbia, Spanyolország
A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek