BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Francia Magyar Harsonaest - Hungarian Trombone Bootcamp
2018
június
23
BMC
Koncertterem
2018. június 23. 18:00
Budapest Music Center - Koncertterem
1093 Budapest, Mátyás utca 8.A koncert különlegessége, hogy kizárólag francia és magyar zeneművek fognak megszólalni, francia és magyar előadóktól. A hangverseny egyben tisztelgés is Hidas Frigyes zeneszerző előtt, aki nagyban hozzájárult a magyar kortárs harsonairodalom fejlődéséhez. Kiss Zoltán a világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és gyerekkori barátok Veér Mátyás basszusharsona művészekkel. Mindketten aktív szólisták, tanárok és részt vesznek nemzetközi fesztiválokon. Fabrice Millischer Franciaország leghíresebb harsonása. Nincs még harsonás a világon, aki megnyerte a müncheni ARD zenei versenyt és Echo Klassik díjat is kapott, méghozzá francia harsonaversenyekből álló hanglemezére. Jacques Mauger több mint 30 éve aktív szólista és több nemzetközi egyetem harsonaprofesszora is. A hangverseny a Hungarian Trombone Bootcamp fesztivál része.

Műsor:

HIDAS Frigyes: Kettősverseny

Jean-Francois MICHEL: Trilogy

Alexandre GUILMANT
: Morceau symphonique

Claude DEBUSSY
: A la maniére

SZENTPÁLI Roland
: Allegro Fuoco

HIDAS Frigyes: Movement


Közreműködik:

Fabrice Millischer - harsona

Kiss Zoltán - harsona

Jacques Mauger - harsona

Veér Mátyás - basszusharsonaFabrice Millischer (F)
Fabrice Millischer francia harsonaművész és professzor 28 évesen megnyerte a müncheni ARD harsonaversenyt. 2011-be Echo Klassik díjjal jutalmazták és 2017-től a Párizsi Zenakadémia professzora. Szólistaként rendszeres fellépője a nemzetközi hangversenytermeknek és dolgozott a világ vezető karmestereivel és zenekaraival is.

Kiss Zoltán (H)
A világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és nemzetközi szólista. Rendszeres vendégprofesszor a londoni Royal College of Music és a manchester-i Royal Northern Főiskolán. Szólistaként is bejárta a világot és több nemzetközi harsonaverseny díjazottja, eddig 3 CD-je jelent meg.

Jacques Mauger (F)
Nemzetközi harsona szólista és a Párizs, Lausanne, Fribourg és a Tokyo Zeneművészeti főiskolák professzora. Pályája során díjazott volt a Toulon és a Markneukirchen harsonaversenyeken. Jelenleg is a Francia Harsonaszövetség elnöke.

Veér Mátyás (H)
Az Essen-i Filharmonikus Zenekar basszusharsonása és a 2016-os BMC nemzetközi basszusharsona verseny nyertese. Összesen négy nemzetközi világversenyen kapott 1. helyezést, jelenleg aktív szólista.


Jegyár: 2000 Ft (Online megvásárolható itt)


Info:
bmc.hu


[vl]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Dömötör Johanna és Simon Dávid - Fuvola Mesterkurzus Budapest
Könyvtár
Harcsa Veronika - Razvaljajeva Anasztázia: Debussy dalok újragondolva
Könyvtár
Zenei örökségünk, zenész örökösök, személyesség a zenében - Fuvolakoncert
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek