BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
60 éve született Gyöngyössy Zoltán - Emlékest
2018
február
24
BMC
Könyvtár
2018. február 24. 16:00
Budapest Music Center - Könyvtár
Budapest, Mátyás utca 8.Gyöngyössy Zoltán 2018. február 20-án lenne hatvan éves. Generációjának egyik legkiválóbb fuvolajátékosa volt, számtalan kortárs magyar zeneszerző komponált számára darabot. Fiatalon tagja volt a Claudio Abbado vezette Európa Kamarazenekarnak, s kezdetben a Budapesti Fesztiválzenekarnak; rendszeresen részt vett a Szombathelyi Bartók Szeminárium és Fesztivál munkájában. 1993-ban az Ensemble Modernnel turnézott; rendszeresen játszott a Budapesti Vonósokkal, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusokkal, az Erkel Kamarazenekarral, felépett az Új Zenei Stúdió koncertjein. Tagja volt a Componensemble, az UMZE és az Intermoduláció együtteseknek, tanított a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Gyöngyössy Zoltánnak saját műveivel, neki dedikált kompozíciókkal, illetve emlékezetes zenékkel és történetekkel állítanak emléket barátai, pályatársai és növendékei.


Műsor:

16:00 - 16:45 - Koncert

1. GYÖNGYÖSSY Zoltán: Pearls

2. GYÖNGYÖSSY Zoltán: Duók

3. GYÖNGYÖSSY Zoltán: Triók

17:00 - Emlékműsor

Beszélgetés, zenei és filmbejátszások


Közreműködik:

Bálint János, Bán Annamária, Bán Máté, Dratsay Ákos, Fülep Márk, Hadady László, Ittzés Gergely, Kanyó Dávid, Kemenes András, Kiss Ágota, Kiss Kamilla, Lakatos György, Lukácsházi István, Matuz István, Mogyorósi Éva, Oross Vera, Romos Zsolt, Serei Zsolt, Siklósi Kristóf, Szabóki Tünde, Termes Rita, Várallyay Kinga
   

További információ:

https://bmc.hu


[kr]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
A II. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny gálahangversenye
Zeneakadémia
Női zeneszerzők dalai - A Zeneakadémia énekes hallgatóinak estje
FSZEK Zenei gyűjtemény
Stockhausen90 | Nemzetközi Mesterkurzus Záró Koncertje
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek