BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Budapesti moziestek - Enyedi Ildikó: Az én XX. századom
2017
október
18
BMC
Könyvtár
2017. október 18. 18:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk "Moziest" sorozatunkat! A 2017 őszén induló új szériában olyan magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek majd a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk második állomásán Enyedi Ildikó alkotása, Az én XX. századom kerül levetítésre, melyet a filmkészítők- és kritikusok minden idők 12 legkiválóbb játékfilmje közé is beválasztottak ("Új budapesti tizenkettő"). Vendégünk a film zenéjének szerzője, Vidovszky László.


Műsor:

AZ ÉN XX. SZÁZADOM

magyar filmdráma, 1989, 99 perc


Rendezte:


Enyedi Ildikó


Vendég:

Vidovszky László - zeneszerző


A XX. századdal egyszerre érkezik Magyarországra Dóra és Lili, az egymástól csecsemőkorukban elválasztott ikerpár, akik azóta is külön utakon járnak. Dóra egy könnyelmű, nagyvilági szélhámosnő, Lili pedig anarchista. Egyszerre szállnak le az Orient expressről, de továbbra sem találkoznak. Z. úr, a különös arisztokrata külön-külön ismeri meg a két lányt, akik számára eggyé olvadva testesítik meg a "Tökéletes Nőt"...

A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.


A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2017. október 17-én 12 óráig lehet, a korlátozott befogadóképesség (100 fő) erejéig.


További információ:

http://bmc.hu


Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
A II. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny gálahangversenye
Zeneakadémia
Női zeneszerzők dalai - A Zeneakadémia énekes hallgatóinak estje
FSZEK Zenei gyűjtemény
Stockhausen90 | Nemzetközi Mesterkurzus Záró Koncertje
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek