BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Zeneterápiás Klub - Terápiás helyzetek a zeneoktatásban
2015
november
16
BMC
Könyvtár

2015. november 16., 18:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

  

Játék, önkifejezés, önazonosság a zenében: A Kokas-módszer terápiás használata speciális nevelési igényű gyerekekkel

 
A Zeneterápiás Klub következő vendége Reikort Ildikó zeneterapeuta (ELTE, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar), a Kokas Klára Alapítvány pedagógus továbbképzésének kiképzője, Budakalászi Zeneiskola fúvós tanszakának vezetője, mester aspiráns.

Terápiás helyzetek a zeneoktatásban és zeneoktatás, mint terápia. Reikort Ildikó a zeneterápia és zenepedagógia határterületein adódó lehetőségek feltárásával foglalkozik. Tanítványai között az egészséges gyerekek mellett eltérő fejlődésű, speciális nevelési igényű gyerekeket integrál az egyéni és csoportos zeneoktatás keretein belül. A klubban esettanulmányokkal, filmrészletekkel mutatja be a Kokas-módszer terápiás használatát és lehetőségeit.

A módszer és a gyakorlat bemutatása után a klubban már megszokott módon rövid módszertani demonstráció is lesz, melyet beszélgetés, tapasztalatcsere követ.

Reikort Ildikó zeneterapeutaként a Szent László Kórház Csontvelő transzplantációs osztályán foglalkozott transzplantált gyerekekkel egyénileg, eközben a II. sz. Gyermekklinika Onkológiai osztályán tartott csoportos zeneterápiás foglalkozásokat a kórház pszichológusaival. A Kokas-módszert Kokas Klárától tanulta, és az elmúlt 16 évben folyamatosan vezeti saját csoportjait. A Kokas Klára Alapítvány pedagógusképzésben kiképzőként dolgozik. Egyéni és csoportos terápiás munkája során autista, szelektív mutista, szorongó és kényszeres gyerekek fejlesztésével foglalkozik.

A Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek és a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott.

A Zeneterápiás Klub házigazdái:
Ittzés Zsuzsa
és Kovács Petra

A belépés ingyenes!
További információk: bmc.hu
[d]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Zeneszerzés verseny Járdányi Pál születésének 100. évfordulóján
Járdányi Zeneiskola
Budapesti moziestek | Szász Attila: Apró mesék
Könyvtár
70 SZOKOLAY - Magyar Karácsony (Videósorozat és záróhangverseny)
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek