BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
ÁTLÁTSZÓ HANG Újzenei Fesztivál 2015
2015.
január
9-14.
Budapest


2015. január 9-14.
BMC, FUGA, Szimpla Kert, Zeneakadémia Koncertközpont

Ki az az Otto M. Zykan? Milyen az az operett, mely képes 1977-ben egyházi átkot hozni magára? Milyen hangzást eredményez, ha egy csellista mozdulatait egy ütős és egy gitáros saját hangszerükön utánozzák? Tényleg létezik harsona, amelynek két hangtölcsére van és versenyművet írt rá valaki? Részt vennél egy négynapos kurzuson a hangfestés alapjairól, vagy csak szeretnél átlátni minden hallható hangon?

Színház, improvizáció, tradíció, kommunikáció, jazz, emberi kapcsolatok és az új zene. Minden mindennel összefügg és minden mindenre reagál. Ez alkotja az idei Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál programját, melyben négy koncert, kiállítás és kurzus szerepel.

2015. január 9-14. között a Zeneakadémián, a Fugában, a Szimpla Kertben, a BMC Könyvtárában és Koncerttermében is összekapcsolódik a látvány a hanggal, a színház a zenével, a kortárszene a jazz-zel, az előadói viselkedés a hallgatói aktivitással. Persze mindez ismét színtiszta átlátszó hangon!

Az előadások előtti műhelyfoglalkozásokon – kreatív részvétellel, irányított gyakorlatok által – megismerheted az elhangzó darabokat, azok zeneszerzői elgondolásait. Testközelből átélheted a kortárs kompozíciós zene sokszínű és innovatív világát.

A fesztivál ideje alatt az elhangzó darabok kottáit a BMC Könyvtárában felállított olvasó sarokban mindenki kedvére böngészheti.

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2015 programjaHada Benedito Mateo soundpainting kurzusa
2015. január 9-13.
BMC Könyvtár / Szimpla Kert

A spanyol származású Hada Benedito Mateo a Berlin Soundpainting Orchestra vezetője. Az Átlátszó Hang Fesztiválhoz kapcsolódva nyílt workshopot tart minden érdeklődő zenész számára. A 4x3 órás kurzus során a résztvevők megismerhetik a soundpainting nyelv alapvető jelkészletét. A kurzus különlegessége, hogy a jelnyelv segítségével létrehozott úgynevezett valós idejű kompozíciókat különböző filmművészeti alkotások kísérik.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Tovább» 
Nyitókoncert: Maurice Lenhard és a THReNSeMBle
2015. január 10. 19:00
Zeneakadémia, Solti Terem

Otto M. Zykan, Simon Steen-Andersen, Gryllus Samu és George Apergis művei. Közreműködik Maurice Lenhard és a THReNSeMBle együttes, vezényel Horváth Balázs.

Jegyár: 1200 Ft
Tovább»

Az ensemble Platypus koncertje
2015. január 11. 18:00
FUGA

Kurtág György, Otto M. Zykan, Anton Webern, Frederick Neyrinck, Marcel Reuter, Olivier Messiaen, Alban Berg és Hannes Dufek művei, közreműködik az Ensemble Platypus.

Jegyár: 1500 Ft / 1000 Ft
Tovább»Otto M. Zykan világa - Irene Suchy előadása
2015. január 12. 18:00
BMC Könyvtár

Otto M. Zykan 2006-ban elhunyt, több műfajban is alkotó osztrák művész, elsősorban zeneszerző volt. Az idei fesztivál minden eseményére válogattunk alkotásaiból. Az életmű egészéről, illetve az est folyamán levetített, nagy vihart kavaró Staatsoperette keletkezéséről szól Irene Suchy előadása, melyet német nyelven, magyar fordítással hallgathatnak meg az érdeklődők.

Az előadásra a belépés díjtalan!
Tovább»
Szürrealizmus a filmvásznon - Hada Benedito és a Magyar Soundpainting Társaság workshopjának együttese - A workshop zárókoncertje
2015. január 13. 20:00
Szimpla Kert

Az esten valósidejű kompozíciók hallhatóak, melyek a múlt század filmalkotásainak részleteihez kapcsolódnak, köztük Otto M. Zykan néhány munkájához.

Tovább»


Zárókoncert a Modern Art Orchestrával
2015. január 14. 19:30
BMC Koncertterem

A jazz műfajában a múlt század első felében kialakult hagyományos nagyzenekari hangszer-összeállítás találkozása a kortárs komolyzene hangzásával különleges kihívás sok zeneszerzőnek. A koncerten több kortárs magyar szerző műve hangzik el, közöttük Melis László darabjának ősbemutatója is.

Jegyár: 2000 Ft
Tovább»

[m]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Klasszikus Puzzle - Szabdi 40 / 3.
Óbudai Társaskör
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek