Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Mihalik Ábel




Születési hely
Vác
Születési dátum
1987
Együttes

 
Tanulmányait a Váci Bartók Béla Zeneiskolában kezdte meg klasszikus ütő szakon, ahol hat évet töltött. Tizenegyéves kora óta folyamatosan koncertezik különböző zenekarokkal.

Tizenkét éves korában kezdett jazz-dobot tanulni az újpesti Erkel Gyula Zeneiskolában, Nesztor Ivánnál. Tizenöt éves volt, amikor a Magyar Rádió Kovács Gyula jazz-dob versenyén 5. helyezést ért el, ő volt a legfiatalabb a döntőbe jutott versenyzők között. A Next Generation nevű jazzformációban hasonkorú tehetségekkel játszhatott, velük sikerült kijutnia a Getxo-i Jazz-Fesztiválra (Bilbao), ahol negyedik helyezést értek el.

A középiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán tanult tovább. 2007-ben kezdett dobolni a Kispál és Borz zenekarban, 2008 elején a Kiscsillagban, de játszik különböző jazz formációkban is.