BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
HARSONAVERSENY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szentpáli Roland
Név: Szentpáli Roland
Születési hely: Nyíregyháza
Születési dátum: 1977
Hangszer: tuba
Együttes: Magyar Yamaha Tubakvartett
 
Szentpáli Roland 1977. május 8-án született Nyíregyházán. Zeneiskolai tanulmányait 12 éves korában kezdte el a Nyíregyházi Zeneiskolában, tanára Lukács Sándor volt. 1991-1995 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium (Budapest) hallgatója, ahol Bazsinka József és Adamik Gábor tubaművészek a tanárai. 1995-töl a Liszt Ferenc Zenemüvészeti Fôiskola (Budapest) hallgatója.
1993-ban Roger Bobo, a Pro Harmonia Mundi Alapítvány és a Yamaha cég hangszert adományozott részére, melyet Amszterdamban vett át, egy ünnepi koncert keretében. 1993-ban a IV.Országos Rézfúvós és Ütős Versenyen (Miskolc) I. helyezett és Nagydíjas.

1994-ben elnyerte a Bartók Béla Ifjúsági Szimfonikus Zenekari Alapítvány Kuratóriumának Bartók Béla Ifjúsági Szimfonikus Zenekari Díját. Alapító tagja a Brummadza Tubakvartettnek. 1997. novemberében Franciaországban nemzetközi tubaversenyen 2. helyezett lett. 1998. decemberében Nyíregyháza város díja kitüntetésben részesült, és megkapta az Artisjus Zenei Alapítvány díját.

1999 februárban a Gdansk-i nemzetközi rézfúvós verseny 1. helyezettje, áprilisban a Donald Beyer tubaverseny győztese, szintén áprilisban Münchenben az EBBA által rendezett rézfúvós versenyen a legjobb tubás, és az összesített verseny II. helyezettje. Ugyanebben az évben novemberben a londoni Royal Cafe Covent Garden művészeivel lépett fel, decemberben pedig megnyerte az ausztráliai Sydney Tubamania nemzetközi meghívásos versenyt. Jelenleg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tubása.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
8. Nemzetközi Zeneszerző Szeminárium - Ensemble Modern
Frankfurt
Ha szól a tárogató - Kiss Gy. László tárogatóművész koncertje
Óbudai Társaskör
Budapesti Vonósok - Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek