Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Jámbor Janka


cselló

Születési hely
Születési dátum
1988
Együttes

 
Jámbor Janka a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Mező László tanítványként szerezte diplomáját, berlinben Wolfgang Boettcher tanítványa volt. A budapesti Zeneakadémiára 14 évesen került be a különleges tehetségek osztályába. Számos verseny, többek között a Concorso Europeo International Cello Competition és a David Popper International Cello Competition díjazottja.

2012 és 2013 között az Európai Ifjúsági Zenekar, 2013 és 2015 között pedig a Gustav Mahler Jugendorchester tagja volt, alkalma volt együtt zenélni többek között Corinne Chapelle-lel, Natacha Kudritskaya-val és Marco Rizzi-vel.

A Deutsche Stiftung Muskleben Hamburg ösztöndíjasaként egy 'aus der Vuillaume Schule' csellón játszik, jelenleg doktori hallgatója a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek és tagja a Weiner Ensemble együttesnek.