BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kokas Dóra
Név: Kokas Dóra
Születési dátum: 1992
Hangszer: cselló
Együttes: Kelemen Quartet
 
7 éves korától vesz részt csellóversenyeken. Első díjas volt 2003-ban és 2006-ban a várpalotai, 2005-ben az olaszországi goriziai, 2004-ben a horvátországi poreci, 2000-ben a zágrábi nemzetközi csellóversenyen, valamint 2002-ben a szolnoki Országos Csellóversenyen, ahol 1999-ben a legfiatalabb résztvevőként különdíjat is kapott. Második díjat nyert a liezeni Nemzetközi Csellóversenyen Ausztriában 2004-ben, és harmadik díjat Dolny Kubinban, Szlovákiában 2006-ban.

2006 áprilisában Litvániában a Fiatal Tehetségek Nemzetközi Zenei Fesztiváljának Gálakoncertjén Saint-Saëns Csellóversenyét adta elő, a Kaunasi Szimfonikus Zenekar kíséretével. Fellépett már Európa több híres koncerttermében, többek között a salzburgi Mozarteumban, a Velencei Malibran Színházban, szólistaként Veronában, Ljubljanában, Klagenfurtben, Brüsszelben, Budapesten, Pécsett és Kaposvárott.

2001-ben vendégművészként lépett fel Angliában a Prussia Cove Nemzetközi Zenei Szemináriumon Nagy Péter zongorakíséretével. A 2006/2007-es és 2007/2008-as évadra több magyarországi szimfonikus zenekartól fogadott el meghívásokat Brahms Kettősversenyének előadására nővérével, Kokas Katalin hegedűművésszel.

Kokas Dóra aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
BonBon Matiné zeneszerzői pályázat
Budapest
Beethoven Budán - I. Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny pályázati felhívása
Beethoven Budán Fesztivál
Zenetanári továbbképzés – szakmai nap 3/3.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek