BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
HARSONA VERSENY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Banda Ádám
Név: Banda Ádám
Születési hely: Balassagyarmat
Születési dátum: 1986
Hangszer: hegedű
 
1986-ban született Balassagyarmaton, nyolcéves korától hegedül. Korán nyert felvételt a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rendkívüli tehetségeinek osztályába, tanára az akkori vonós tanszék vezetője, Perényi Eszter volt.

1998 és 2003 között Magyarországon három országos versenyen nyert első díjat. 2001-ben Halász Ferenc-díjban részesült, 2003-ban a Carl Flesch Nemzetközi Hegedűversenyen lett első helyezett. 2004-ben Pro Európa-díjat kapott, 2005-ben Dubaiban a Nemzetközi hegedűverseny kiemelt 1. díjasa lett. 2006-ban 2. díjat kapott a moszkvai Yampolsky Nemzetközi Hegedűversenyen, ugyanitt elnyerte a zsűri különdíját. 2007 szeptemberében a budapesti Szigeti-Hubay Nemzetközi Hegedűverseny 1. díját nyerte el és neki ítélték a Hubay-különdíjat is.

Fiatal kora ellenére hazáján kívül is sok helyen koncertezett már, többek között Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, az Arab Emirátusokban, Oroszországban, Kínában és Európa számos országában.

Banda Ádám aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
KURTÁG 90 - CentriFuga produkció
FUGA
J. S. Bach zenei áldozata – Fazekas Gergely előadása III.
Könyvtár
mustMEET Composers 2016 - Zwei Gefühle - Lachenmann 80
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek