BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Somos Csaba
Név: Somos Csaba
Születési hely: Szolnok
Születési dátum: 1970
Hangszer: karnagy
 
Zenei tanulmányaiban és munkája során meghatározó élmény volt számára kapcsolata a Debreceni Kodály Kórussal és a debreceni Csokonai Színház operakórusával. A Zeneakadémia karvezetés szakát Jobbágy Valér, Párkai István és Erdei Péter tanítványaként végezte el 1994-ben. Aktív résztvevője volt Jürgen Jürgens, Johannes Moesus, J. Jackmann és Jurij Szimonov mesterkurzusainak.

Tevékenyen részt vesz a vidéki zenei életben, több hazai zenekarral is folyamatos az együttműködése. 2000-től a Debreceni Csokonai Színház karmestere, 2002 óta a Vass Lajos Kamarakórus művészeti vezetője, 2005-től két évig a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója. 2008 óta a Magyar Rádió Énekkarának vezetője. Vendégszerepelt többek között Japánban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Oroszországban.

Somos Csaba aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
SYNTHETIS 2018 - Nemzetközi Zeneszerző Kurzus Lengyelországban
Radziejowice kastély
Költészet a zenében - Horváth Mária és Kiss Péter koncertje
Bartók Béla Emlékház
Pálfalvi Tamás, Fülei Balázs és a Somogyi Vonósnégyes - Artrium V/5
Márványterem
Lemezajánló
További lemezek