BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Somos Csaba
Név: Somos Csaba
Születési hely: Szolnok
Születési dátum: 1970
Hangszer: karnagy
 
Zenei tanulmányaiban és munkája során meghatározó élmény volt számára kapcsolata a Debreceni Kodály Kórussal és a debreceni Csokonai Színház operakórusával. A Zeneakadémia karvezetés szakát Jobbágy Valér, Párkai István és Erdei Péter tanítványaként végezte el 1994-ben. Aktív résztvevője volt Jürgen Jürgens, Johannes Moesus, J. Jackmann és Jurij Szimonov mesterkurzusainak.

Tevékenyen részt vesz a vidéki zenei életben, több hazai zenekarral is folyamatos az együttműködése. 2000-től a Debreceni Csokonai Színház karmestere, 2002 óta a Vass Lajos Kamarakórus művészeti vezetője, 2005-től két évig a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója. 2008 óta a Magyar Rádió Énekkarának vezetője. Vendégszerepelt többek között Japánban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Oroszországban.

Somos Csaba aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
BonBon Matiné zeneszerzői pályázat
Budapest
Beethoven Budán - I. Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny pályázati felhívása
Beethoven Budán Fesztivál
Zenetanári továbbképzés – szakmai nap 3/3.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek