Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Csernus Katalin


gitár

Születési hely
Budapest
Születési dátum
Együttes

 
Csernus Katalin Budapesten a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének Győri Tagozatán végezte zenei tanulmányait klasszikus gitár szakon. 1998-ban szerzett tanári és kamaraművészi diplomát kiváló minősítéssel Roth Ede és Arnóth Balázs tanítványaként.

1998 és 2000 között két évig a Madridi Királyi Zeneakadémián tanult tovább, Spanyolországban. Számos nemzetközi fesztiválon és neves művészek mesterkurzusain vett részt (Alvaro Pierri, Eliot Fisk, Wolfgang Lendle, Abel Carlevaro stb.). 1999-ben a spanyolországi Paco Santiago Marín Nemzetközi Gitárverseny döntőse volt. Szólistaként és különböző kamara formációkkal koncertezik, fellépett Madridban és a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar szólistájaként. 2002-ben Kiss Beával megalakította a Duende fuvola-gitár duót, mellyel rendszeresen koncerteznek.