Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Jelasity Péter


szaxofon - alt, szaxofon - tenor, szaxofon - szoprán

Születési hely
Székesfehérvár
Születési dátum
1976
Együttes

 
A Hideg Juice és az Andante Jazz Quartet tagjaként szülővárosában került közel a jazzhez Juhász Zoltán tanítványaként. 1996 óta - ekkor nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékére - különböző budapesti zenekarokkal koncertezik. Az egyetemen Borbély Mihály és Csepregi Gyula voltak mesterei. 2000-ben diplomázott, azóta a Ghymes, Future Café, Laokoón Csoport, Kolinda és Chalaban zenekarokkal járja a világot. Részt vett a híressé vált Nexxt című színházi produkcióban is. Többek között játszott Vasil Hadzimanovval(SCG) is.
A Postás Zeneiskola Postai és Távközlési Művelődési Alapítvány Erkel Ferenc Zeneiskola jazz tanszakának szaxofon tanára. 2002 óta a Tropical Transformation zenekar tagja, amellyel 2002 július 31-én debütáltak a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2004 Tropical Transform Quintet: The Geometry of Desire Magánkiadás TTQ-002