Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Zádory Édua Amarilla


hegedű

Születési hely
Kecskemét
Születési dátum
1974
Együttes
Weboldal

 
1991-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatán Szecsődi Ferenc növendékeként, majd tanulmányait a svájci Ècole superieure de Musiqueben folytatta H Kayaleh illetve Varga Tibor irányítása alatt 1995-ig. 1997-től a Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wien növendéke, tanára Günter Pichler volt. Részt vett Perényi Eszter, Bodonyi István, Stuller Gyula, Yehudi Menuhin, Devich Sándor, Komlós Péter és Ruha István kurzusain.

A budapesti Weiner Leó Kamarazenei Verseny Különdíjasa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti szegedi Főiskolai Hegedűversenyének első helyezettje, a brüsszeli Euroviziós verseny magyar résztvevője. Több televíziós és rádiófelvételt készített, így a Magyar Televízióval, helyi magyar televíziós és rádióadókkal, valamint a Bartók és a Kossuth Rádióval, továbbá Svájcban a TSR-rel és Franciaországban. Első lemezét Párizsban adta ki 1998 nyarán Chef-d´ oeuvres címmel. Szólistaként és kamarazenészként fellépett Ausztriában, Spanyolországban, Portugáliában, Svájcban, Franciaországban, Finnországban, Németországban, Belgiumban, Görögországban és Olaszországban. A Hungarotonnál 2006-ban jelent meg Vladigerov duóiból és trióiból készített CD-je.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2006 Pancho Vladigerov: Chamber Music Hungaroton HCD 32301
2017 Heavy - Works by Nikolet Burzyńska, Juan Manuel Abras, Federico Placidi, Filip Sande, Bence Hartl, Johanna Doderer Genuin GEN17473 Saját
Első felvételeket is tartalmaz
2019 Agostino Di Scipio: Works For Strings and Live Electronics NEOS NEOS 11910 Első felvételeket is tartalmaz