Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Gabora Gyula


hegedű

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1978
Együttes

 
1978. március 4-én született Budapesten, muzsikus családban. Hegedűtanulmányait négyéves korában kezdte. A zeneiskola elvégzése után, 13 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő tagozatára, ahol az első két évben Soós Natasa, majd Szenthelyi Miklós növendéke volt. A budapesti Zeneakadémiával párhuzamosan egy évet járt a bécsi Zeneakadémián Boris Kuschnir osztályába. 2001-ben a Nemzetközi Paganini Versenyen Genovában ösztöndíjat nyert az USÁ-ba (Dallas), ahol Eduard Schmieder osztályában tanulhatott.

Számos európai országban koncertezett már, és fellépett az USÁ-ban, Japánban és Ausztráliában is. 2004-ben alapító tagja a Nádor Vonósnégyesnek (Gabora Gyula, Farkas Nándor, Mohácsi Gyula és Vámos Marcell). Munkájukat több neves szaktekintély segíti, úgy mint Komlós Péter, Devich Sándor, Konrád György és Takács-Nagy Gábor.

2005-ben diplomáztott Szenthelyi Miklós növendékeként a Zeneakadémián, 2006-tól a MÁV Szimfonikusok tagja.