Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Takácsné Nagy Gabriella


hegedű

Születési hely
Születési dátum
Együttes

 
Hegedűtanulmányait 5 évesen kezdte édesapja irányításával, majd előkészítős hallgatóként folytatta a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. 1988-ban felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, Bánfalvi Béla osztályába. Kamaratanárai Mihály András, Rados Ferenc és Gulyás Márta voltak.

Az Amabile vonósnégyessel első helyezést értek el a Weiner Leó kamarazenei versenyen. Az együttes rendszeresen részt vett az Amadeus Quartet kurzusain, valamint számos rádiófelvétel szereplője volt.

1992-től 1995-ig a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanított. A Forrás Zenei Műhely művészeivel éveken át játszott, 2003-tól rendszeresen kisegít a Budapesti Fesztiválzenekarban. A Budapesti Vonósoknak 1994 óta tagja.